Weidehof Krimpenerwaard is een vereniging die zich inzet voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de Krimpenerwaard. Dit doen wij in nauwe samenwerking met het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering.

 

Onze vereniging bestaat uit betrokken boeren en streekbewoners, die samen werken aan een kleurrijke waard. Met ecologisch verantwoord ‘boeren’ streven wij ernaar de biodiversiteit te vergroten en het unieke landschap te behouden voor toekomstige generaties.

 

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit mensen met een hart voor zowel flora en fauna als onze lokale agrariërs. Wij stellen onszelf graag aan u voor.

Het bestuur 

Contact

Een goed idee, deelnemen of aanmelden als donateur? Via deze pagina neemt u contact met ons op. Wij zijn blij met elke bijdrage!

Contactpagina 

 

Cruciale rol

De beheerders van de weilanden en sloten, verenigd in het Agrarisch Collectief, spelen daarin een cruciale rol. Samen met de agrariërs werken we aan de bevordering van duurzame landbouw, wat ten goede komt aan de flora en fauna van de waard – waaronder de bijzondere weidevogelpopulatie. Deelt u onze visie op een kleurrijke en toekomstbestendige waard? Meld u dan aan als lid.

 

Weidehof Krimpenerwaard is opgericht in 1998 en telt 180 leden. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met ZHL, NVWK, Gemeente Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap Schieland Krimpenerwaard, DWLK, AJK Krimpenerwaard en LTO.

 

Met deze partijen wordt regelmatig overlegd en is nauw contact over de invulling van natuur en landbouw in de waard. Vrijwilligers hebben daarnaast een belangrijke rol bij het in kaart brengen van de weidevogels en hun nesten.

 

gemeente krimpenerwaard
hoogheemraadschap van schieland en de krimpenerwaard
zuid hollands landschap
natuur en vogel werkgroep krimpenerwaard
AJK Krimpenerwaard
LTO noord
VDWLK