Volg de serie Netvlist op RTV Krimpenerwaard.

 

In een nieuwe zesdelige serie over Klimaatslim Boeren op Veen is het hoe en wat te zien van de aanleg van waterinfiltratiesystemen op 352 hectare, bij 21 melkveehouders in de polders bij Vlist. Een maatregel die bijdraagt aan minder bodemdaling, minder CO2 uitstoot en meer biodiversiteit.

In de Netvlistserie hoor en zie je hoe boeren, maar ook de Provincie Zuid Holland, gemeente Krimpenerwaard, hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, adviseurs, onderzoekers, Weidehof Krimpenerwaard en burgers aankijken tegen de toekomst van het gebied, de landbouw en de natuur.

Ieder vertelt vanuit een eigen invalshoek of achtergrond waarom waterinfiltratie belangrijk is, wat het betekent voor boer, land en omgeving. En hoe ze met elkaar invulling geven aan langdurige samenwerking.
In de eerste aflevering van 'Klimaatslim boeren op Veen', die te zien is vanaf 7 januari, maak je kennis met de hoofdrolspelers. En ontdek in de daarop volgende afleveringen hoe de Krimpenerwaard, de landbouw en de toekomst hen bezighoudt.

 

Benieuwd naar de serie?? Klik op 1 van onderstaande linkjes om de afleveringen terug te kijken.

Netvlist aflevering 1

Netvlist aflevering 2

Netvlist aflevering 3